Vyöhyketerapeutin ammattiin valmistava koulutus

Koulutus on aikuiskoulutusta ja suunniteltu siten, että oppilaalla on mahdollisuus osallistua koulutukseen päivätyön ohessa. Ammattiin johtava, kokokehon vyöhyketerapeutin koulutus kestää n. 1,5 vuotta ja se koostuu sekä lähi- että etäopetuksesta yhteensä 24 ov / 960 h (36 opintopistettä). Koulutus toteutetaan 18 viikonloppuna, jotka ovat n. kerran kuukaudessa, lukuun ottamatta joulukuuta ja heinäkuuta, jotka ovat lomakuukausia.

Lähiopetusviikonloput

Lähiopetusviikonloppujen aikataulu on säännöllinen ja toteutuu seuraavalla tavalla:
lauantait klo. 09:00 – 17:00 ja sunnuntait klo. 09:00 – 16:00.
( kurssikohtaiset muutokset aikatauluissa ovat mahdollisia )
Jokaisena pitkänä päivänä on kaksi tee- / kahvitaukoa ja ruokatauko.

Vyöhyketerapiakoulutuksen osiot

Ammattiin valmistava kokokehon vyöhyketerapiakoulutus koostuu seuraavista osista:

• vyöhyketerapian historia
  • vyöhyketerapian toimintamallit / perusteoriaa
  • elimistön tavat ilmaista tilanteensa vyöhykejärjestelmien kautta
  • kokokehon vyöhykejärjestelmä
  • vyöhyketerapian hierontatekniikka
  • vyöhykejärjestelmät
  • jalkaterä terapeutin työkaluna
  • sisäeritysrauhasten toiminta ja hoitaminen terapiaa käyttäen
  • käytännön harjoittelua
  • aseptiikka ja etiikka
  • syventävä psykologia
  • luontaislääketieteen perusteet ja terapeutin työ
  • ravinto ja sen merkitys terveydelle
  • etätehtävät
  • seminaarityö / essee

Huomioon otettavaa:

Oppilaan tulee opiskelun aikana käytäntöä harjoitellessaan tehdä hoitokorttiin dokumentoituja asiakastapauksia vähintään 10, joista jokaiselle potilaalle on suoritettu kolme kertaa kokokehon vyöhykehoito. Lisäksi heistä valitaan 3 henkilöä, joille tehdään vähintään 2 lisähoitoa. Nämä kolme, jokainen heistä saavat näin yhteensä viiden dokumentoidun hoitokerran sarjan.

Lisäksi opiskelijan on hankittava tai osoitettava hankkineensa seuraavat tiedot saadakseen vyöhyke-terapeutin ammattitodistuksen:

• Lääketieteen perusteet / peruslääketiede - 350 h
  • SPR:n päivitetty ensiapukurssi 1 - 16 h
  • Kasvilääkintä - 45 h

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta voi tiedustella puhelinnumerosta 040 587 9558. Voit lukea kurssista lisää myös Vyöhyketerapia-sivultamme

Koulutukseen voit hakea sähköisellä hakulomakkeella, vaihtoehtoisesti voit tulostaa hakulomakkeen ja postittaa sen meille. Voit myös tilata ilmaisen esitteen soittamalla numeroon 040 587 9558 tai sähköpostilla osoitteesta toimisto(at)water-koulutus.fi

nuoli ylös alkuun