Fysiologinen hermoratahieronta

Fysiologinen hermoratahieronta on huolellisesti laadittu hoitojärjestelmä, jonka hoitomenetelmät ovat arvokasta tietoa kaikille niille, jotka haluavat ymmärtää paremmin ihmiskehon lainalaisuuksia sekä terveenäpysymisen periaatteita. FHH:n kokonaisvaltainen näkemys antaa valmiudet kohdata ihmisen fyysisiä ja psyykkisiä, akuutteja ja kroonisia, perinnöllisiä ja latentteja tiloja.

FHH:n perusperiaatteita

Oire on elimistön hyvää tarkoittava yritys parantaa itse itsensä, mutta se ei aina kykene parantamaan itseään täydellisesti. Toisinaan se tarvitsee vastustusjärjestelmiensä stimulointia kyetäkseen menestyksekkäästi puolustautumaan sairauksia vastaan tai korjatakseen jo syntyneet vaivansa. Kun elimistömme alkaa oirehtia, on hyvä alkaa välttää pelkästään oireita peitteleviä hoitomuotoja ja ponnistella päästäkseen selville oireiden aiheuttajasta. Usein tilanteen ratkaiseminen vaatii asiantuntevaa apua. Liian usein ajatellaan, että oire on yhden tekijän aiheuttama, joten tarvitsemme ihmiskehon kokonaisvaltaisuuden ymmärtämistä. FHH:n opetuksessa keskitymmekin hierontatekniikan lisäksi ihmiskehoon kokonaisuutena.

FHH:n vaikutusmekanismit

Kun on kyse käsittelyhoidosta, sen vaikutus kohdistuu luonnollisesti sekä lihaksistoon että sidekudoksiin. Fysiologisella hermoratahieronnalla autetaan kehoa vapautumaan lihasmuistiin kertyneistä jännitystiloista, jotka aiheuttavat tunnelukkiutumia ja näin häiritsevät elinvoiman esteetöntä toimintaa elimistössä. Kehon rentoutuessa FHH:n vaikutus ulottuu kerta kerralta syvemmälle, ja etenevällä hoitomenetelmällä saadaan tehokkaasti vaikutus kohdistumaan hermostoon.
Hermojärjestelmämme on kaksisuuntainen viestien tuoja- sekä viejäverkosto. Fysiologisen hermoratahieronnan hoitotekniikalla stimuloidaan aivojamme, jotta ne kykenevät huolehtimaan paremmin tehtävistään. Koska hoidon vaikutus kohdistuu näin koko ihmiseen, sen vaikutus ilmenee fyysisenä, emotionaalisena sekä psyykkisenä tasa-painoisuutena, elimistön energisenä olemuksena joka tasolla.
Sekä muinaiset että nykyiset kulttuurit ovat suhtautuneet kunnioituksella kehon omaan sisäiseen viisauteen ja käyttäneet kautta historian Fysiologisen hermoratahieronnan tapaisia hoitoja kiihottamaan kehon puolustus- järjestelmiä korkeamman tason toimintaan. Fysiologinen hermoratahieronta opastaa meitä suhtautumaan kunnioituksella kehon omaan sisäiseen viisauteen.
Koulutuksessamme annetaan FHH:n hoitotekniikan lisäksi opetusta ravitsemukseen, liikuntaan sekä henkisen tasapainon kehittämiseen liittyvissä asioissa.